Reviews

Lords of Metal (67/100) (Dutch)

Uit de as van het Bredase Unification is Syncardion opgestaan. De band bracht in 2005 hun eerste demo uit, heeft regelmatig optredens gedaan en is nu toe aan de release van hun debuut ‘Embrace The Inevitable'.

 

Na de verrassende, licht ambient achtige intro schieten zeven tracks voorbij die behoorlijk variabel zijn. Het is namelijk niet alleen maar standaard death metal die Syncardion op ons loslaat. In elke song neemt men de tijd voor wat rustige momenten. Zo zijn er links en rechts genoeg heavy metal gerichte riffs te horen en tijdens het langzame gedeelte van ‘Anoymous' hoor je zelfs wat doom achtige passages. Helaas pakt deze wisselwerking echter niet altijd even goed uit. Af en toe neemt deze variatie net iets teveel vaart uit het geheel en tijdens het begin van ‘Embraced' krijg ik het idee dat de riffs en de zanglijnen niet echt bij elkaar passen. Hier staat echter wel tegenover dat een ‘Megalomania' is gevuld met toffe riffs, en ook het korte en vrij snelle ‘Death Theme' weet zonder meer te overtuigen.

 

Het grote pluspunt dat Syncardion zich heeft verdiend is de waardering voor de behoorlijk avontuurlijke manier van song writing. Deze mix van rustige en gewone metal met death metal hoor je toch nog niet zo vaak. Het kleinere minpunt dat ik in de kantlijn moet zetten beperkt zich tot het spel (lees, de solo's) en de productie. Als deze twee aandachtspunten de volgende keer wat scherper worden weggezet gaat het helemaal goed komen met deze jongens.

 

http://www.lordsofmetal.nl/showreview.php?id=13644#Go back to overview

Softmedia.nl Site powered by: